top of page

Sloane Lab and HDSM Darmstadt Seminer Series 2024

image.png

Afişe tıklayarak etkinlik sayfasına gidebilirsiniz.

TU Darmstadt Humanities Data Science & Methodology (HDSM), UCL Centre for Digital Humanities (UCLDH) ve UCL Institute for Advanced Studies (UCL IAS) işbirliği ile 16 Nisan 2024 tarihinde başlayan Sloane Lab sempozyum serisinin ikincisi olan bu seminerler dizisi, dijital miras, arşiv çalışmaları ve koleksiyonlar gibi başlıkları kendine konu edinmekle beraber, eleştirel bir şekilde veriye yaklaşımı da vurguluyor.

Bildirilerinde dijital araçların tarihsel veriyi yaratıcı bir şekilde yorumlamaya imkân verişi, OCR gibi teknolojilerin geliştirilmesinin önemi, dijital dünyanın gelecekteki önemi ve çeşitli koleksiyonların dijitalizasyonunun hangi imkanlara gebe olduğu gibi konuları ele alan seminer serisi, geniş bir skalada sosyal bilimlerde dijital imkanları, yönelimleri, bakış açıları ve metotları merak eden kimselerin açlığını doyurma konusunda da inkâr edilemez bir önem taşıyor.

Dünyanın birçok ülkesinden katılımcıların katıldığı bu seminerler dizisi, ücretsiz ve çevrimiçi olarak; 16 Nisan ile 16 Temmuz tarihleri arasında her salı, saat 15:30 BST/16:30 CET/17.30 GMT+3’te gerçekleştiriliyor.

Etkinliğe şuradan kaydolabilir veya programı görüntüleyebilirsiniz: https://critical-creative.eventbrite.co.uk

bottom of page